Sommarles

Bli med på den kulaste lesekampanjen i sommar! Sommarles 2018 startar 1.juni...

Frå 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommarles 2018, saman med barn frå over 370 andre kommunar i landet!

For kvar bok du les og registrerer på sommarles.no, får du XP (poeng) og går etter kvart opp i level. Sommarles er for alle, uansett kor fort eller sakte du les. Du konkurrerer nemleg først og fremst med deg sjølv. Du kan velje å lese vanlege bøker, e-bøker, lydbøker, teikneseriebøker, eller du kan bli lesen for av nokon andre  – all lesing tel og gir deg XP. Og sjølvsagt har vi premiar! Du kan få både kule digitale trofé til profilen din på nettsida, og premiar som du hentar på biblioteket.

Sommarles er ein nettbasert kampanje. Det vil seie at du lagar ein eigen profil, registrerer bøker, får lesetips, løyser oppgåver, følger med på kva vennene dine les og får prøvd det nye spelet, alt på nettsida sommarles.no

Her får du også tilgang til ei superspanande forteljing, skriven av forfattar Mari Moen Holsve.

Har du ikkje nettilgang, kan du likevel delta med eit vanleg lesepass. Då er det berre å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.