Politihunden Peter kjem til Etne bibliotek!

Laurdag 14.november kl. 14.30 får Etne bibliotek besøk av politibetjent Herman Emil Eileraas og politiadvokat Sveinung A. Andersen frå Haugesund. Dei står bak bokserien om Politihunden Peter. Med seg har dei maskoten sin, og i lag lagar dei til show som passar for heile familien!

Les meir »
Politihunden Peter kjem til Etne bibliotek!

Sommarlesfest 2020 – påmelding

Det vert Sommarlesfest også i 2020, men grunna korona vert det fleire, mindre samlingar med ein del digitalt innhald. Barn må dessutan vera i følgje med ein vaksen, det er begrensa plasser og ein må melda seg på via påmeldingsskjema på førehand.

Sommarlesfest 2020 - påmelding

Livet, kjærleiken og havet: noveller

«Om ettermiddagen satt Waldemar Brun ved skrivebordet under påskudd av å skrive brev. Han skrev ett brev hver dag. Han skrev oppmuntrende brev til mennesker han ikke kjente, men han fikk aldri svar fra noen av dem.»

Livet, kjærleiken og havet: noveller

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

Digital familiedag

Laurdag 9.mai kl. 12.00 kan du vera med på Etne bibliotek sin aller første digitale familiedag. Arrangementet er eit samarbeid mellom Etne bibliotek og Etne kulturskule. Du finn lenke til arrangementet her:

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.

Jorda rundt frå sofakroken

Utlån etter avtale

Biblioteket har fått opna for å låne ut bøker!