Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn ved 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?

Kort til ein kvar anledning

Manglar du kort til konfirmantane du vil feira? Eller nærmar deg seg ei anna viktig livshending i omgangskretsen din? Kjøp flotte kunstkort på biblioteket!

Kort til ein kvar anledning

Bokanbefalingar

Biblioteket hadde Litteraturkveld på Verdas bokdag 23. april. Her er ein oversikt over bøkene som vart nemnd.

Bokanbefalingar

Etnemeisterskap i sjakk

Vil du bli den fjerde Etnemeisteren i sjakk? Då må du komma på biblioteket på laurdag!

Etnemeisterskap i sjakk

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Maleri av ein mann i ein seglbåt. Foto.

Familiedag på biblioteket

Laurdag 6. april vert det igjen familiedag på biblioteket! Etne sin eigen krimforfattar Geir Molland kjem og les nye forteljingar for barn - kjem du?

Familiedag på biblioteket

Kvinnekamp i litteraturen

Det lid mot 8. mars og kvinnedagen. I det høvet set vi søkelyset på likestillingskampen.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Filmreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss. Ikkje la deg lura av usunne snarvegar og trendar. Bygg på dei trygge råda, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Biblioteket i vinterferien

Biblioteket har aktivitetar for barn som er heime i vinterferien, og den er vanlege opningstider heile veka. Velkommen!