Kvinnekamp i litteraturen

Det lid mot 8. mars og kvinnedagen. I det høvet set vi søkelyset på likestillingskampen.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Filmreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss. Ikkje la deg lura av usunne snarvegar og trendar. Bygg på dei trygge råda, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Biblioteket i vinterferien

Biblioteket har aktivitetar for barn som er heime i vinterferien, og den er vanlege opningstider heile veka. Velkommen!

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleda.

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet

Lokalhistorie som julegåve?

Det finst mange flotte, lokalhistoriske bøker frå kommunen vår: bygdebøker, fotobøker og kulturhistorisk vegvisar. Du får mykje bok for pengane, og dei innhaldsrike og illustrerte bøkene er svært godt eigna som julegåver!

Lokalhistorie som julegåve?

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Tre kvinner i bunad, sittande i graset. Foto.

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Lag ditt eige slektstre

Familiedag på biblioteket i Skånevik

Laurdag 24. november vert det familiedag på biblioteket i Skånevik. Biblioteket i Skånevik fyller 220 år i år, og er eit av landets eldste bibliotek. Ordførar Siri Klokkerstuen les for barna kl. 11.30.

Familiedag på biblioteket i Skånevik